Laskonky
Laskonky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 35053x
Postup prípravy receptuIngrediencie
cesto: |
|
| 3 ks | bielok |
| citrónová šťava | |
| 80 g | vlašské orechy |
| 280 g | cukor múčka |
| 70 g | strúhanka |
krém: |
|
| 30 g | lieskové orechy |
| 140 g | maslo |
| 1 ks | žĺtok |
| 140 g | cukor |
| 30 g | vlašské orechy |
Pripravíme si cesto. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Pridáme mleté vlašské orechy, strúhanku a citrónovú šťavu. Zo snehového cesta tvarujeme malé placky a skladáme sa na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme použiť aj formu na laskonky, ktorá sa dá kúpiť. Cesto pečieme v mierne predhriatej rúre na 150 ° C. Upečené laskonky necháme vychladiť. Zatiaľ si pripravíme krém. Cukor ušľaháme so žĺtkom. Pridáme oboje orechy. Krémom spájame kolieska laskonek. Laskonky potom necháme stuhnúť a môžeme podávať.

